Impressie van de Tadé Recycle Tyre producten van Savon de Provence BV

Tadé Recycled Tyres


Rubber wordt gewonnen uit het sap van de  tropische Hevea boom: wenend hout. Het sap is voor de Zuid-Amerikaanse indianen een symbool van bloed en levenskracht. Zij maakten al duizenden jaren geleden rubberen stuiterballen en zolen voor sandalen. In de 19e eeuw is er onderzoek gedaan naar synthetische vormen van rubber. Het heeft de basis gevormd voor de rubberindustrie.

Tegenwoordig gedijen de agrarische en synthetische rubberproductie naast elkaar. Het complexe eindproduct, zoals   een autoband, bestaat uit zes tot twaalf lagen van verschillende soorten rubber. In het Midden Oosten zijn de ambachtslieden experts in het recyclen van een gebruikte autoband. Zo krijgt rubber een tweede leven.

Rubber wordt gewonnen uit het sap van de  tropische Hevea boom: wenend hout. Het sap is voor de Zuid-Amerikaanse indianen een symbool van bloed en levenskracht. Zij maakten al  duizenden jaren geleden rubberen stuiterballen en zolen voor sandalen. In de 19e eeuw is er onderzoek gedaan naar synthetische vormen van rubber. Het heeft de basis gevormd voor de rubberindustrie.

Tegenwoordig gedijen de agrarische en synthetische rubberproductie naast elkaar. Het complexe eindproduct, zoals een autoband, bestaat uit zes tot twaalf lagen van verschillende soorten rubber. In het MiddenOosten zijn de ambachtslieden experts in het recyclen van een gebruikte autoband. Zo krijgt rubber een tweede leven.

De vakman maakt de lagen van de  autoband los met een lange geslepen spatel. Vervolgens snijdt hij repen van verschillende dikte. Behendig en met veel talent maakt hij daarvan producten – zoals manden – die niet alleen praktisch zijn, maar ook mooi. Tot slot worden ze met water en zeep schoon geborsteld en in de was gezet. Tadé producten onderscheiden zich onder meer door de hoge kwaliteit van het stiksel.

De manden worden in de Levant gebruikt om alledaagse voorwerpen en levensmiddelen te vervoeren, zoals groenten en fruit, gereedschap of bouwmaterialen.

De lijn Tadé’s recycled tyres bestaat uit praktische, decoratieve en bijzondere artikelen:

  • zeepbakjes, prullenbakken, naaimanden;
  • potten voor planten;
  • kuipen voor tijdschriften, hout, paraplu’s of handdoeken;
  • speelgoed-, tuin- en marktmanden en nog

veel meer…