Aleppo Soap Co


® Tampon Aleppo SoapSavon d’Alep is zeep uit de Syrische stad Aleppo, een van de oudste steden ter wereld.

Tadé Pays du Levant is in Frankrijk de belangrijkste importeur van Savon d’Alep. Zij is al ruim twintig jaar – sinds 1994 – geworteld in Syrië. Tadé werkt al die tijd samen met dezelfde meester zeepzieder van de Aleppo zeep, ook Alepzeep genoemd. Tadé blijft, ondanks de complexe situatie in Syrië, haar verplichtingen nakomen. Tadé ondersteunt hiermee de burgers, de fabrikanten, en haar zakenpartners.

Voor Aleppo zeep geldt: hoe ouder de zeep, hoe beter. De zeep wordt per vrachtwagen naar de haven van Latakia vervoerd. Tadé neemt de kosten en de talrijke risico’s voor haar rekening. Zo kan Tadé haar belangrijkste activiteit voortzetten: de levering van zeep die in Aleppo is gemaakt. De zeep bestaat uit uitsluitend olijfolie en laurierbesolie en wordt volgens een eeuwenoud geheim recept gefabriceerd. Dit proces garandeert een unieke kwaliteit en exclusiviteit. Iedere verpakking is volgens de geldende Europese richtlijnen (EU 1223/2009) voorzien van de vermelding van het land van herkomst Made in Syria, en van het badgenummer van de partij waarmee traceerbaarheid gewaarborgd is. Zo garandeert Tadé de authenticiteit en herkomst van al haar zepen.

Alep/Aleppo zeep

U herkent Aleppo zeep aan de donkere, harde buitenkant en het zachte, groene hart. De zeep bestaat uit uitsluitend olijfolie en laurierbesolie. Zij bevat essentiële vetzuren, antioxidanten en is rijk aan vitamine E. Aleppo zeep is volledig biologisch afbreekbaar, bevat geen kunstmatige toevoegingen en geen geur- en kleurstoffen. Zij geeft de huid een ongeëvenaarde zachtheid en reinigt zonder te irriteren. De zeep is geschikt voor alle huidtypes, ook voor de droge en de gevoelige huid. Het specifieke karakter van de zeep is te danken aan de hoeveelheid laurierbesolie.

Olijfolie is gezond en goed voor huid en haar. Laurierbesolie is bacteriedodend, fungicide (schimmeldodend) en antiviraal. Daarom heeft Aleppo zeep een gunstig effect op acné, mycose, psoriasis en andere huidproblemen. De zeep is geschikt voor volwassenen, maar ook voor kinderen en baby’s. Aleppo zeep wordt vaak voorgeschreven door artsen en consultatiebureaus.

Vloeibare zeep

De oorlog in Syrië heeft de economische infrastructuur verwoest, ook de machines voor de productie van Tadé’s huidverzorgingslijn. Daarom heeft Tadé de productie van de vloeibare zepen toevertrouwd aan een van de laatst overgebleven Franse meester zeepzieders. De vloeibare zeep wordt volgens Tadé’s eigen Aleppo-vloeibare-zeeprecept gemaakt van de oorspronkelijke grondstoffen: olijfolie, laurierolie, soda en kaliumcarbonaat. De zeep bevat geen chemische of synthetische toevoegingen en geen sulfaten.

Scheerzeep

Voor scheerzeep en kleine zeepjes wordt de echte Aleppo zeep vermalen. Dit gebeurt door een ambachtelijke zeepzieder in de Haute Provence die het vak van zijn vader heeft geleerd. Hij giet de vermalen zeep in een mal en geeft de scheerzepen een aantrekkelijke nieuwe verpakking. Aleppo scheerzeep is gemaakt van natuurlijke ingrediënten: olijfolie, laurierbesolie en vruchtenolie. De zeep is mild, veilig voor de huid en geschikt voor ieder huidtype.

Loofah

Loofah is een spons die van oudsher wordt gebruikt om de huid op een milde maar zeer effectieve manier te scrubben. Zo worden dode huidcellen verwijderd. Het zorgt voor een zachte en gladde huid die beter wordt doorbloed. U gebruikt de spons onder de douche of in bad. Het natuurproduct Loofah is een sponskomkommer (Luffa aegyptiaca), een kruidachtige, eenjarige klimplant uit de komkommerfamilie. Hij wordt geteeld aan de oevers van de Nijl en enkele maanden gedroogd waardoor er een spons van ruwe vezels overblijft. Loofah is 100% natuurlijk.

Lava klei maskers

De maskers zijn gemaakt van Marokkaanse lava-klei. Ze zijn geschikt voor zowel het gezicht als het lichaam. Het masker reinigt en verwijdert dode huidcellen. De huid ziet er na afloop stralend uit en voelt zacht en strak aan.

Puimsteen

Puimsteen is ideaal voor het verwijderen van verharde huid (eelt) op voeten, handen en knieën. Het is een natuurproduct, afkomstig van het Libanongebergte. Het vulkanisch gesteente is poreus, waardoor het licht aanvoelt. Puimsteen is ook geschikt voor het ontvetten van handen, en zelfs voor het verwijderen van verf op de huid (gebruik puimsteen dan bij voorkeur in combinatie met zwarte olijfzeep). Iedere steen is anders van vorm en grootte. Bij gebruik wordt de puimsteen langzaam kleiner en kleiner.

Gebruik de puimsteen op een natte huid (bijvoorbeeld tijdens het douchen). Scrub met cirkelbewegingen over de eeltplekjes. Spoel ze daarna af met schoon warm water. Gebruik witte puimsteen voor zachte handen en zwarte puimsteen voor gladde voeten.

Aluinsteen – Pierre d’Alun

Aluinsteen kan gebruikt worden als een natuurlijke effectieve deodorant. De aluinsteen van Tadé sluit de huid niet af, maar neutraliseert de bacteriën die vervelende geuren veroorzaken. U blijft beschermd maar u transpireert normaal. Aluinsteen werkt bloedstelpend bij wondjes na het scheren.

De aluinsteen van Tadé is een Potassium Alum, gewonnen in de natuur. Deze steen bevat noch ammoniumzout, noch aluminiumchloorhydraat. Aluinsteen veroorzaakt geen chemische reacties, is duurzaam en bevat slechts een zeer geringe hoeveelheid aluminium. De Tadé-spray is een heldere vloeistof met als enig werkend bestanddeel 0,6% Potassium Alum.